Η Τριλογία της Μασσαλίας | Ζαν-Κλωντ Ιζζό (I)

Robert Doisneau (1950)

Σταμάτησα πίσω απ’ το μοναδικό ταξί της πιάτσας. Ένας ταξιτζής που είχε βγει νωρίς για μεροκάματο. Η Κουκ άγγιξε τα χείλη μου με τα δικά της. Ένα φευγαλέο φιλί. Το τελευταίο. Το μοναδικό. Γιατί, το ξέραμε κιόλας, αυτό που δεν είχε μπορέσει να συμβεί δεν θα συνέβαινε ποτέ πια. Ακόμη κι η λύπη για κάτι που δεν έγινε ήταν, επίσης, κομμάτι της ευτυχίας.

– Η Τριλογία της Μασσαλίας {Το Τσούρμο}, Ζαν-Κλωντ Ιζζό

4 σκέψεις σχετικά με το “Η Τριλογία της Μασσαλίας | Ζαν-Κλωντ Ιζζό (I)”

  1. Καλή Ανάγνωση! Είχε πολύ ενδιαφέρον ως βιβλίο. Προσωπικά, χρειάστηκα το πρώτο κεφάλαιο για να συνηθίσω την γραφή του Ιζζό, αλλά μετά εθίστηκα. Ανυπομονούσα να γυρίσω σπίτι, ή να πάω στο αγαπημένο μου καφέ και να συνεχίσω την ανάγνωση του βιβλίου.

   Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Αχ, μακάρι γιατί είναι και λίγο τεράστιο και αν δεν με τραβήξει δεν με βλέπω να το τελειώνω ποτέ!! 😛 Από περιγραφή της κοινωνίας της Μασσαλίας πώς το είδες?? Γιατί από βιβλιοκριτικές που διάβασα έλεγαν ότι αναφέρει πολλά για τους μετανάστες και το οργανωμένο έγκλημα και θα μ’άρεσε να μάθω 5 πράγματα γι’ αυτά 🙂

    Μου αρέσει!

   2. Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση! Πράγματι, σκιαγραφεί με λεπτομέρεια την κοινωνία της Μασσαλίας και κυρίως το κομμάτι της πόλης που ανήκει στους μετανάστες. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και για μένα πραγματικά μια αποκάλυψη, μιας και είχα μια εντελώς διαφορετική εικόνα για την πόλη – αν και δεν την έχω επισκεφτεί, παρά μόνο τη Νίκαια. Μακάρι να σου αρέσει!

    Μου αρέσει!

Προς Συζήτηση...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.